Napjainkban újra divatossá válnak a falak és a plafon díszítéséhez használt lécek rozetták és mennyezetburkoló elemek. Megtörik a falak egyhangúságát, és változatos stílusuknak és típusaiknak köszönhetően a lakás minden részén jól használhatók, akár nappaliról, hálószobáról vagy gyerekszobáról beszélünk.

Megtalálhatók közöttük a klasszikus holker lécek (holkernek az oldalfal és a menyezet találkozásánál lévő sarkot nevezzük), és az oldalfali lécek. Az előbbit a szoba sarkainál lévő egyenetlenségének eltakarására használjuk, és a nagyobb holker lécek mögött akár rejtett világítást, vagy az elektromos vezetékeket is elrejthetünk. Az utóbbiakat az oldalfalakon használhatjuk tapéta bordűr helyett, de alkalmasak kazetták kialakítására vagy képek keretezésére is. A rozettákkal kiemelhetjük a világítótesteket akár modern, akár klasszikus csillár kerül a szobába, a mennyezetburkoló panelekkel pedig a plafon repedéseit vagy egyenetlenségeit tüntethetjük el esztétikusan

Ezen termékekre igaz a mondás, miszerint „ápol és eltakar”, hiszen segítségükkel könnyen el lehet tüntetni a mennyezet apró repedéseit, vagy a gipszkarton illesztéseit úgy, hogy mindez hangulatos és dekoratív legyen.